Wat ons bijzonder maakt

Feedback van leerkrachten van andere scholen opgedaan
tijdens de Blauwe Loper personeelsdag afgelopen oktober:
"Fantastisch materiaal, mooie ruime school, ruime indeling lokalen en
gezamenlijke ruimtes." ---meer lezen? Klik hier
(PDF 62KB).

Engelse les

Vanaf de onderbouw (groep 1en 2) wordt in alle groepen regelmatig aandacht besteed aan Engelse lessen.

Flexibele inlooptijden

De kinderen komen tussen 08.15 en 08.30  binnen. Zij hebben in dit inloopkwartier nog even de tijd om hun dag te plannen en hun werk klaar te leggen.

Voorschoolse opvang

Leerlingen kunnen vanaf 07.00 ’s morgens tegen een kleine vergoeding op school worden opgevangen.

Overblijf in eigen klas

Leerlingen kunnen elke dag met de kinderen van hun eigen groep overblijven met een vaste overblijfmedewerk(st)er. Op deze manier kan de lunchpauze rustig en vertrouwd verlopen.

Kleine school

De Montessori school Heerhugowaard is een kleine school waarbij iedereen elkaar kent. Kinderen verdwijnen niet in een anonieme massa. Een kleine school vergroot de saamhorigheid. Hierdoor is het bijbrengen van respect voor elkaar en de omgeving eenvoudiger te realiseren. Bovendien kunnen eventuele ruzies makkelijker bij de wortel worden aangepakt.
Ook zijn er regelmatig projecten waarbij de verschillende bouwen met elkaar activiteiten ondernemen en de leerlingen allemaal met elkaar in contact komen.

Montessori vanaf peuterspeelzaal naar voortgezet onderwijs

Omdat de Montessori peuterspeelzaal De Kubus bij de Montessori school in hetzelfde gebouw zit, maken de peuters kennis met de Montessori methode. Peuters en onderbouw treffen elkaar regelmatig. Voor de peuters is dat ideaal. Het inspireert ze en geeft ze zicht op de toekomst. Een toekomst vol ontdekkingen.

Er is in Heerhugowaard een goede doorstroming naar het voortgezet onderwijs. Onze leerlingen kunnen met de goede kennis, vaardigheden en zelfstandigheid hun opleiding vervolgen.