Naar de volgende bouw

Kinderen die tussen 1 oktober tot en met 31 december geboren zijn worden geplaatst in groep 1. Voor de kinderen die na januari geboren zijn, is de plaatsing in groep 0. Volgens de richtlijnen worden kinderen die tussen 1 oktober en 31 december zes jaar worden, geplaatst in groep 3.

Onze school ondersteunt het standpunt van de Nederlandse Montessori Vereniging (N.M.V.) Dat betekent dat wij ons zowel bij de doorstroming van onder- naar middenbouw als van midden- naar bovenbouw laten leiden door de ontwikkelingsfase, het ontwikkelingstempo en het ontwikkelingsniveau van het kind. Dit kan betekenen dat we een verlengde of een verkorte periode in een bouw noodzakelijk of gewenst vinden. Dit moet altijd meerwaarde hebben voor het kind

In april plaatsen we de kinderen die dit betreft in de volgende bouw. Deze procedure geschiedt zeer zorgvuldig. Alle kinderen worden besproken. Het voltallige team en de directie nemen de uiteindelijke beslissing.

We houden hierbij de volgende spelregels aan:

Naar een nieuwe ‘bouw’

Eénmaal per jaar organiseren we de a-la-volgend-jaar-dag. Op deze dag gaan alle kinderen die na de zomervakantie naar een andere ‘bouw’ zullen gaan alvast een dagje doen alsof….