Arkplein 123-124, 1826 DM Alkmaar
Telefoon: 072 561 09 61
Mail:info@montessorischool-alk.nl

Samen leren het zelf te doen!

Het maken van een schoolkeuze is geen eenvoudige opgave! U selecteert immers een omgeving waarin uw kind een belangrijk deel van zijn of haar leven zal gaan doorbrengen. In de letterlijke zin van het woord wordt hier mede de basis gelegd voor zijn of haar toekomstige ontwikkeling. En daar moet je als ouders een goed gevoel bij hebben.

Op onze school werkt een enthousiast en inspirerend team op eigentijdse wijze volgens het onderwijs-en opvoedingsconcept van Maria Montessori. “Help mij het zelf te doen” is haar motto. Het is een uniek onderwijsconcept waarbij het kind centraal staat en zichzelf mag zijn om zich zo, naar eigen kunnen, te ontplooien. De leidster staat dan ook niet voor de klas, maar begeleidt de leerlingen, vaak individueel. Ze stimuleert hen om zelf richting te geven aan hun innerlijke drang om zich te kunnen ontwikkelen. Het specifieke Montessori-materiaal is hierbij van onschatbare waarde. Dit alles vindt plaats in een prettig, geordend en rustig schoolklimaat, waarbij de nadruk ligt op een veilige en sociale leefomgeving waarin ieder kind zich geborgen kan weten.

Bent u nieuwsgierig geworden? Schroom dan niet! Neem gerust contact op met de directeur via telefoonnummer 06 30679609. U bent van harte welkom om een kijkje te nemen op onze school, om zo de Montessoriaanse sfeer te ervaren en te zien hoe kinderen vanaf 2 jaar tot 12 jaar samen leren het zelf te doen. U kunt komen kijken, luisteren en antwoord krijgen op eventuele vragen die u wellicht zult hebben. Even sfeer proeven kan trouwens ook op onze Facebookpagina

Er zal beslist een (school-) wereld voor u opengaan!

Team 1e Montessorischool Alkmaar

Nog geen nieuws beschikbaar.