Daltonschool De Kleine en Grote Beer
Plutolaan 2a
1702 CB, Heerhugowaard

De school

Openbare Dalton Basisschool De Kleine en Grote Beer is een school die staat in de 'Planetenwijk' te Heerhugowaard. De Kleine en Grote Beer telt gemiddeld rond de 150 leerlingen.

Ongeveer 15 medewerkers zorgen voor optimaal Daltononderwijs aan onze leerlingen. Omdat De Kleine en Grote Beer de enige openbare basisschool in Heerhugowaard is die Daltononderwijs aanbiedt, komen onze leerlingen uit heel Heerhugowaard.

Onze school probeert bij elk kind het zelfstandig, kritisch en creatief denken en handelen te bevorderen. Dat geven we vorm binnen het Daltononderwijs, dat uitgaat van vijf kernwaarden

De school is toegankelijk voor ieder kind, ongeacht culturele achtergrond, geloofs-en/of levensovertuiging. In de huidige multiculturele samenleving wil de school een bijdrage leveren aan het respect voor en de acceptatie en integratie van de verschillende culturen.

Naast kennisverwerving krijgen creatieve vakken en de ontwikkeling van creatieve vaardigheden de nodige ruimte binnen de lestijden. Ons doel is dat de kinderen na 8 jaar basisonderwijs een goede aansluiting vinden bij het voortgezet onderwijs.

Schoolnaam
De naam van de school ontstond na de vorming van de basisschool in 1985. Daarvoor was er een kleuterschool (er stond tot dan een kleutergebouw op het grasveld naast de gymzaal aan de Plutolaan) ' De Kleine Beer' en een lagere school ' De Grote Beer'. De naam heeft ook te maken met de sterrenbeeldnamen in de Planetenwijk. In 1993 zijn de basisscholen ' De Klaproos' en ' De Phoenix' (beide uit de Bomenwijk) gefuseerd met ' De Kleine en Grote Beer' tot één schoolorganisatie.

Nog geen nieuws beschikbaar.