Lourens Bogtmanstraat 7, 1724 SV Oudkarspel
T 0226 - 341235 E barnewiel@barnewiel.nl
P Postbus 24, 1724 ZG Oudkarspel

Welkom op de website van basisschool Barnewiel !

Basisschool Barnewiel in Oudkarspel is een gezellige dorpsschool waar kinderen in een plezierige omgeving optimale aandacht krijgen ! Onze school:

We streven ernaar een school te zijn waar

Het onderwijs aan jonge kinderen neemt in alle opzichten een aparte positie in. Het heeft ook een aantal bijzondere kenmerken.
Als kinderen vier jaar zijn, komen ze onze school binnen. Dan blijkt meteen overduidelijk, dat leeftijd maar weinig zegt over ontwikkeling. De verschillen tussen kinderen zijn vaak enorm. Om met deze verschillen om te kunnen gaan, bieden wij onze kleuters veel ruimte voor spel en hebben we een ruim aanbod aan materialen en activiteiten. We richten ons meer op de totale ontwikkeling van het kind dan op de afzonderlijke prestaties. Het onderwijs aan de jongsten wordt gezien als de basis voor de gehele schoolloopbaan en als de plek, waar de dreigende onderwijsachterstanden het vroegst opgemerkt en het snelst aangepakt kunnen worden. We gebruiken de Pravoo observatielijsten en het Cito leerlingvolgsysteem in groep 2 voor de vroegtijdige signalering.

Ontwikkelingsgericht Onderwijs

De Barnewiel heeft daarom gekozen voor Ontwikkelingsgericht Onderwijs. Binnen het Ontwikkelingsgericht Onderwijs is veel ruimte voor eigen initiatieven van kinderen, aandacht voor (emotionele) behoeften, het stimuleren van het zelfvertrouwen en de "wens om te willen weten". Lees hier meer over het Ontwikkelingsgericht Onderwijs op de pagina Algemeen..

Like ons